There was an error in this gadget

Monday, November 28, 2011

secawan kopi-o kaw...

...kalau kena panas-panas memang stim!  nak-nak kalau hari sedang hujan menggila!

'awak buatkan saya kopi-o kaw... buat panas-panas!'
tak banyak soal bini aku yang sedang menonton astro terus bingkas ke dapur.  aku intai ke tv dan rancangan kegemarannya sedang bersiaran. 

aku senyum, bangga, inilah bini yang aku idamkan. taat atas perintah suami walau ketika sedang asyik melayani apa jua 'benda' kegemarannya.  bayangkan, kalau ketaatan tiada dalam diri seorang isteri, kerana secawan kopi boleh hancurkan rumahtangga?!

yang lebih teruk lagi bila suami keluar cari kopi-o panas kat luar....

'awak buatkan saya kopi-o kaw... buat panas-panas!'
'kejaplah saya tengah tengok tv ni!'
'awak ni kalau saya suruh buatkan kopi ada aje alasan, payah betul....'
'boleh sabar tak, bukannya awak mati pun kalau saya buat lepas habis cerita ni....'
'tengok tu!  pandai pulak menjawab!'
'awak tu tak boleh tengok saya senang, ada aje nak kena buat!'
'dah awak tu bini saya!'
'kejaplah!'
dan tangan terus naik ke mukanya.  aku tak dapat kopi, bini aku pulak dapat penampar!  aku ambik kunci kereta dan terus keluar rumah.

'you ni bila nak kopi-o panas baru tau call!'
'you pun dah nak jadi macam wife i ke?  boleh buat ke tak ni?!'
'ala, gurau sikit pun nak marah!'
aku tarik muka, pura-pura marahlah konon!
dia melangkah ke dapur, tak lama kemudian datang dengan kopi-o kaw yang panas.  lagilah aku tambah panas bila dia hanya pakai singlet dengan short paras pangkal paha.  perlahan-lahan aku hembus dan hirup kopi-o kaw yang panas sementara jiwaku semakin menggelegak melihat pangkal dada dan paha yang gebu putih.
'hujan la pulak!'
aku tersentap.  patutlah aku rasa sejuk tetiba.  tak perasan hujan sedang menggila.  'dah tau hujan yang you pakai macam tu kenapa?!
'kenalah you panaskan i!'  dia sengih membuatkan aku hirup kopi-o kaw senafas aje nak bagi cepat habis. 
'hm... jom!'
ketika hujan menggila di luar, aku dan dia menggila di dalam....

'apa yang awak ternganga tu!'
aku tersentap.  bini aku menggeleng dengan secawan kopi-o kaw yang panas berasap.
'beranganlah tu!'
aku sengih.  'wak!  hujan lagi ke?!'
bini aku mengangguk!
'jom!'
bini aku menggeleng!  'asal hujan aje saya jadi mangsa!'
aku ketawa.  'jom!'
bini aku tarik tangan aku dan letakkannya di celah pangkal paha!  'sori ek!  tak ade rezeki, baru aje sampai, masih panas lagi ni!'
cis!  aku sekadar hirup kopi-o kaw yang panas sampai aku menjerit sebab lidahku melecur!  hujan di luar semakin menggila dan aku di dalam menggila untuk kawal stim yang bermaharajalela.  ingatkan suruh raba apa, rupanya suruh raba pad yang tertampal selamba.  kenapalah bulan datang di kala hujan lebat menggila?  cis....
'okeylah wak, saya nak sambung tengok cerita favourite saya ye!'
hujan terus ketawa....

2 comments:

Anonymous said...

Singgah jap... baik betul isteri abg diat ye... anyway takleh tido.. carik cerita baru.. ingat ada tadi.. hehehe.. anyway.. hmmm.... Allah tidak melihat mana kita bermula.. tapi Allah melihat mana akhir hidup kita.. kan.. kan.. Mujahadah.. solehah

Anonymous said...

Tiap kali ujan je kena KOpi O Tongkat Ali kaw pulak....hihiiii...Baru mencongkam Bos...

Post a Comment