There was an error in this gadget

Friday, July 16, 2010

'kisah dua hantu' dalam episod kutip-kutip (3)

tersebutlah kisah dua 'ekor' hantu yang baru bertemu. lalu mereka berbual kisah silam bagaimana mereka boleh jadi hantu. sepanjang berbual tu yang si hantu 'a' ni asyik menggigil sambil peluk tubuh kesejukan dan mendatangkan rasa hairan si hantu 'b'.
'Apsal kau ni asyik menggigil je?'
'Oh... cara aku mati dulu seksa... aku mati dalam peti ais... sejuk siol!!!' si hantu 'a' memberitahu dan terus menggigil kesejukan!
'Ooo... kesian... aku pulak dulu mati... sebab heart attack.'
'hm, mati biasa jer, tak terseksa macam aku mati!'
'Siapa cakap tak seksa? aku mati heart attack dalam keadaan jiwa merana kau tau tak?!'
'Hah? pelik? mati heart attack tu mati biasa aje! mana sangat seksanya taklah seseksa aku mati dalam peti ais!'
'aku punya bukan heart attack biasa, aku punya memang seksa giler!'
'ceritalah! nak jugak aku tau apa yang seksa sangat tu?!' hantu 'a' nak sangat tau!
hantu 'b' berwajah murung: 'bini aku curang! satu hari tu aku balik rumah, aku nampak ada kasut lelaki! bini aku pulak tu pakai coli aje! mulalah aku syak sesuatu! bila aku tanya isteri aku tapi dia tak nak ngaku! tanya mana dia sorok jantan tu, dia tak nak bagitau! So... aku pun lari-lari sekeliling rumah aku nak carik jantan tu. habis semua bilik aku carik tapi tak jumpa pun! akibat semput dan kepenatan, aku terus sesak nafas, rupa-rupanya aku dah kena heart attack. sebab tulah aku mati! seksa tau batin aku ni!'
hantu 'a' terdiam mendengarkan cerita hantu 'b' itu. dipandangnya wajah hantu 'b' itu atas dan bawah macam kenal! selepas beberapa ketika, barulah dia teringat siapa sebenarnya hantu 'b' itu. lalu... hantu 'a' pun berkata: 'laa... kenapa kau tak check kat dalam peti ais? kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi....'

5 comments:

linda Robert mawlause said...

hahahahh...
mesti peti ais besar punye...

Anonymous said...

ha3 dh penah baca ceta nih dlm mastika ..anywy lawak2 gelak buat kali ke2

Shukjessa said...

hahahah sengal la bro cite ni. mane dapat?? mujo la daku di cybercafe, kalo bace depan lappy aku dah sure aku gelak tonggeng2 punye

ketomei said...

huhu.... kelakar1000xxx

Anonymous said...

Hehehehehe..hahahhaha.. best.. thanks for make up my day... :)

Post a Comment