There was an error in this gadget

Saturday, August 14, 2010

cari quorum....

...sebab tak cukup orang nak main carrom! kalau main carrom sorang-sorang, boleh, tapi macam orang gilalah! paling kurang kena ada dua orang untuk main carrom, baru cukup quorum! maksima, boleh main empat orang! seronok tau main carrom ni, sampai berbirat jari menjentik striker untuk masukkan buah sama ada putih atau hitam, hahaha! tapi kena masukkan merah dulu untuk confirm, tau!

quorum sangat penting dalam sesuatu kumpulan! kalau tak cukup quorum, sesuatu mesyuarat tak boleh dilangsungkan, sebab tak cukup kuasa pemutus! sama jugak kalau nak main carrom kenalah cukup quorum! korang tau tak apa carrom?! tak tau?! cari sendiri....

kalau main carrom empat orang paling seronok! sebab sambil main, boleh hisap rokok, makan koci bunga buang kulit sepah-sepah kat lantai, kutuk-kutuk member yang target buahnya tak masuk! paling syok, bila kita dah confirm, member belum lagi, memang naik angin bila kena kutuk! seronok! sambil main carrom, sambil cari forum! hehe! cari forum ni samalah macam mengumpat plus fitnah! cerita pasal kawan tu, kawan ni, kutuk-kutuk sikit, yang sorang tokok tambah! huh, memang best kalau cari forum sambil main carrom apatah lagi kalau cukup quorum! maka, akan bertambah rancaklah forum yang diperkatakan! kena pulak, member atau 'orang' yang korang kutuk tu korang tak suka! tak taulah sebab apa korang tak suka, jeles, menyampah, iri hati atau apa ajelah, huh, kalau cukup quorum main carrom, masa nilah paling best cari forum!

masa main carrom ni, kena ada sorang moderator untuk start satu topik kutuk dan menghina ni, huh, yang tiga-tiga tu jadi pak turut! ikat hidung, cucuk besi, tarik pakai tali, si moderator cakap sikit aje, katakanlah pasal ada satu mamat ni kononnya tak bagi kambing dia makan... huh, yang tiga-tiga pak turut ni tokok tambah, siap taruk sos, taruk kicap sikit, taruk lada, pheh... memang bertambah rancaklah jadinya forum tu! tak tau apa-apa cerita pun, tambah aja, asal cari forum semakin rancak masa main carrom.

macam-macam hal! hahaha! moderator yang cari forum masa main carrom ini sebenarnya lebih hina dari budak down sindrom! sebab, walaupun down sindrom, muka diorang comel, diorang ni mulus, bakal menghuni syurga! biar cacat, asalkan tak mengumpat! tapi, kalau cukup sifat, kerja mengumpat, menfitnah, kan ke lebih hina dari budak-budak down sindrom! (budak-budak down sindrom tak pernah hina, diorang anak-anak istimewa yang tulus mulus)

malangnya, ramai yang terlupa! bahawa, kadangkala, fitnah melampau yang dicipta dari cari forum masa main carrom itu boleh mengecilkan hati ramai insan yang tak berdosa! mungkin mak bapak, sedara-mara, kakak atau siapa sajalah! kalau benda betul, tak apalah jugak, kena kalau salah fakta, apatah lagi yang quorum-quorum yang main carrom dok perdebat tokok tambah petang tu semua fitnah, semua fakta salah, macam mana?

inilah sindrom yang berleluasa hari ini apabila ramai quorum yang main carrom suka cari forum yang berbentuk fitnah! kalaulah ada serum untuk mengubati mereka-mereka ini alangkah bagusnya! bukan apa, kesian diorang ni nanti kat padang masyar sana tu, dahlah telanjang bulat, junjung board nama (macam ejen pelancongan cari pelancong di airport) untuk cari orang-orang yang telah difitnahnya dalam cari forum masa main carrom dulu tu! kan kesian!

so, untuk yang baru mula bermain carrom, main ajelah carrom, kalau dah cukup quorum... jangan cari forum sebab ini satu sindrom najis yang tak ada serum untuk mengubatinya!

main carrom
cukup quorum
cari forum
jadi sindrom
takde serum
maka... berhati-hatilah....

3 comments:

nadirah daud said...

carutan yg berisi...
membuatkan aku sengih2 sambil tggu isyak...

(aku kt swak ok)

nizakamal said...

terbaek!! main carrom bunga ke atau lagi satu apa nama dia eh?..lupa dah..

Lady Caca said...

perghh! nice one ahadiat.

Post a Comment